Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

Aramark Catering Cup 2019

Aramark Catering Cup 2019

In het Constant Vanden Stock stadion in Anderlecht  organiseerde Aramark opnieuw de finale van de Chefs Cup. De finalisten kwamen uit verschillende disciplines, zowel uit healthcare, bedrijfsrestaurants als uit directierestaurants.
 
CEO Stijn Crombé van Aramark licht voor ons het evenement toe: “Vandaag moet je als cateraar vooral flexibel zijn en van vaste patronen durven afwijken Onze chefs hebben dus een duidelijke missie: culinair het verschil maken. We willen bewijzen dat we ook kwalitatief helemaal mee zijn, dat onze chefs veel breder kunnen gaan dan alleen maar de cateringdiscipline, en dat laten we hen hiermee bewijzen. Kwaliteit, dienstverlening, innovatie én luisteren naar de klant: daarvoor staat Aramark”.

​Voluit gaan

“Iedere chef die bij Aramark werkt mocht zich kandidaat stellen”, vertelt Michiel Boogaers, regioverantwoordelijke bij Aramark. De kandidaten kregen eerst een ingrediëntenlijst en moesten op basis daarvan een driegangenmenu voorstellen. Ze mochten, naast de producten uit de lijst, ook een beperkt aantal andere producten toevoegen”.
En Michiel vervolgt: “Chefs zijn mensen met passie, ze willen graag hun kunnen tonen. Binnen de budgetten van de catering, en rekening houdend met alle reglementeringen, is dat niet evident. Op dit concours kunnen ze voluit gaan. De kandidaten moeten overigens ook een motivatiebrief bij hun dossier voegen. Voor het bedrijf is het superbelangrijk om zo’n Chefs Cup te organiseren, dat toont hun kwaliteit op de markt”.

​Creativiteit ontplooien

“Gezien ‘customized approach’ een van Aramarks belangrijkste speerpunten is, organiseren we elk jaar deze Chefs Cup Benelux waar 6 finalisten kunnen strijden voor een plaats in de Europese finale”, vertelt Ann Leonard, HR-directeur. “Een strijd waar onze koks hun creativiteit ten volle kunnen demonstreren, waar ze moeten inspelen op de huidige trends én moeten koken rekening houdende met lokale én internationale smaken en presentatie. Dergelijke wedstrijden zijn motiverend en een prima tool om een vriendschappelijke competitiegeest aan te wakkeren.”

​De laureaten

Winnaar was Fréderick De Rop met Patrick Goedgezelschap als assistent. Zij mogen dus  naar Londen voor de Europese finale. Frederick komt uit Jette en studeerde af aan de hotelschool Ceria in Anderlecht in 1990. Na een circuit in enkele gastronomische restaurants in en om Brussel kwam hij in 2011 in dienst bij Aramark. Vandaag is hij chef van ‘Le Diplomate’, het à la carte restaurant van het NAVO-hoofdkwartier. Daar verzorgt hij ook de banketten. “Het was ook een drukke week op het werk, ik had eigenlijk erg weinig tijd om de wedstrijd voor te bereiden”, weet Fréderic. Maar de drive was er, en moest hij zich vorig jaar nog tevreden stellen met de tweede plaats, deze keer was het goud. Fréderic serveerde een voorgerecht met oesters, tartaar van wilde zeebaars en langoustines, vervolgens een hoevekip met vergeten groenten en een mousse van spruitjes, en als dessert een combinatie van kweepeer en chocolade.  
 
De andere laureaten van de Chefs’ Cup waren Marco Di Leo en Ludovic Guteriez uit Luxemburg, die de tweede plaats behaalden, derde waren Demsey Bossuyt en Kurt D’Haene van Triamant in Geluwe.

Related articles

Partners