Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

Aramark Chefs Cup

Elk jaar richt Aramark een Europees concours in voor de chefs die voor het bedrijf werken. Dat concours gaat telkens in een ander Europees land door. Dit jaar was Dublin de plaats waar het concours plaats had. Om een kandidaat af te vaardigen organiseerde Aramark Belux een wedstrijd vooraf. Die ging op 2 februari door in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. 

“Iedere chef die bij Aramark werkt mocht zich kandidaat stellen,” vertelt Michiel Boog-
aers, regioverantwoordelijke bij Aramark. “Aramark Belux ging natuurlijk naar Dublin om te winnen. De kandidaten kregen eerst een ingrediëntenlijst en moesten op basis daarvan een driegangen menu voorstellen. Ze mochten, naast de producten uit de lijst, ook een beperkt aantal andere producten, meestal regionale, toevoegen.” Een leesjury selecteerde daaruit de zeven kandidaten die hun creatie mochten realiseren in de hotelschool van Koksijde. Zij werden telkens geassisteerd door een commis die ook uit de rangen van Aramark komt. 

“Dergelijke wedstrijden zijn motiverend en een prima tool om een vriendschappelijke competitiegeest aan te wakkeren.”

In feite is dit een project van de Europese HR-directie van Aramark. “Bedoeling is de chefs af en toe de gelegenheid te geven om te laten zien wat ze in hun mars hebben,” geeft Ann Léonard personeelsdirecteur bij Aramark als duiding mee. “Dergelijke wedstrijden zijn motiverend en een prima tool om een vriendschappelijke competitiegeest aan te wakkeren. Chefs zijn mensen met passie, ze willen graag eens hun kunnen tonen. Binnen de budgetten van de catering, en rekening houdend met alle reglementeringen, is dat niet evident. Op zo’n concours kunnen ze eens voluit gaan. De kandidaten moeten overigens ook, naast hun voorstel van menu, een motivatiebrief bij hun dossier voegen. Het is superbelangrijk om dergelijke Chefs Cup te organiseren, dat toont onze kwaliteit op de markt. Aramark heeft een duidelijke missie: culinair het verschil maken”. 

De jury in Koksijde werd voorgezeten door Frank Cops van Gault&Millau. De juryleden mochten niet in de keuken komen, zij moesten de resultaten anoniem beoordelen. Winnaar was Cédric Perrini, hij mocht dus naar Dublin. Cédric maakt deel uit van het ‘Flying Star Team’ van Aramark. Dat zijn mensen die op meerdere locaties de bereidingen verzorgen, bijvoorbeeld bij VIP- evenementen. Maar ook vervangen zij chefs of geranten die tijdelijk onbeschikbaar zijn in een uitbating. Cédric heeft, u dacht het al, Italiaanse roots. 

​Het winnend menu van chef Perrini:

  • Roos van foie gras en Sint-Jakobsschelpdieren, gemarineerd met rijstolie.
  • Kalfsfilet met verschillende texturen van prei
  • Chocolademousse met Earl Grey thee

“Natuurlijk ben ik blij met deze zege, en met de kans om de Belgische vakkennis ook eens op een internationaal concours te kunnen bewij-zen”, vertelt hij. ”Ik was overigens wel verrast toen ik tot winnaar werd uitgeroepen. Want koken met materiaal dat je niet voor 100 % kent, is niet zo evident”. 

http://www.aramark.be

Related articles

Partners