Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

Award 5 : Waste Management

 

 
Dit jaar is er opnieuw de award ‘waste management’, in samenwerking met Fost Plus. Deze award speelt in op een actueel thema: afvalverwerking in de keukens en de daaraan gekoppelde duurzaamheid van verpakkingen en voedselverspilling.
 
Hieronder vindt u enkele vragen waarmee u kan deelnemen voor de award ‘waste management’. Vul deze zo duidelijk mogelijk in, bij vragen kan u steeds met ons communiceren via info@gmcateringawards.be.
 
Hoe gaan jullie tewerk op het vlak van Waste Management? Om u te helpen hebben we enkele concrete vragen weerhouden: 

1. Preventie extern (uw eigen aankopen bij leveranciers): voorkomen van onnodige verpakkingen en voorkeur voor duurzame oplossingen bij uw eigen aankopen

Duurzaamheid van verpakkingen heeft betrekking op 5 duurzaamheidscriteria: Vermijden, Reduceren, Hergebruiken, Recycleren, Hernieuwbaar materiaal (op www.preventpack.be vindt u meer informatie) 

2. Preventie intern (uw eigen aanbod aan uw klanten): duurzame dienstverpakkingen of benodigdheden (bekers, bestek, borden, servetten) die klanten ter beschikking krijgen

Alle dienstverpakkingen (bekers, bestek, borden, servetten) kunnen eveneens aan de 5 duurzaamheidscriteria voldoen: Vermijden, Reduceren, Hergebruiken, Recycleren, Hernieuwbaar materiaal (op deze website www.preventpack.be vindt u meer informatie)   

3. Voedselverspilling vermijden 

4. Sorteren van afval in de keuken (door personeel)

5. Sorteren van afval in de publieke ruimtes (door klantenbezoekers)

6. Heeft u nog andere voorbeelden of best practices die u rond de problematiek van waste mangement kan aanhalen?

Files must be less than 5 MB.
Allowed file types: pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods.

Partners