Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

Davigel, een groep met traditionele waarden

Davigel, een groep met traditionele waarden

Davigel werd opgericht in Frankrijk in 1963 met één doelgroep: de keukenprofessional. Van klein familiebedrijf groeide Davigel uit tot de voedingsgroep van vandaag, met filialen in Frankrijk, Spanje en natuurlijk ook België, waar onze onderneming ondertussen al een kwarteeuw actief is. Na twee decennia lang onder de vleugels van Nestlé gevlogen te hebben, werd onze onderneming recent overgenomen door de Amerikaanse groep Sysco.
Het Belgische filiaal van Davigel is gevestigd te Bornem. Met de eigen vloot vrachtwagens leveren wij onze producten tot in de keuken. 

Een partner voor de sociale sector

Davigel verwezenlijkt zo’n 45% van zijn omzet in de sector van de sociale restauratie en heeft meer dan 60.000 professionele klanten in Frankrijk, Spanje en België. Doorheen de jaren werd een stevige know-how opgebouwd, die wij graag ter beschikking stellen van de klant. Gedeeld plezier is immers dubbel plezier.

Davigel is nl. méér dan een verkoper van voedingswaren. Niet voor niets is onze slogan “uw partner voor de toekomst / votre partenaire de la réussite”. Wij zijn raadgever en partner, denken actief mee en bieden oplossingen op maat aan.
Voor de sociale cateraar houdt dit in dat Davigel mee de schouders wil zetten onder één van de grootste actuele uitdagingen van de sector: voor een correcte prijs-kwaliteitverhouding lekker en gezond eten aanbieden aan uw consumenten.
Dat wij een voedingsgroep zijn met eigen productieateliers zien wij hierbij als een troef, niet in het minst omdat wij met onze eigen fabricaten afwisseling en innovatie kunnen bieden. De sterkte van Davigel is dat alle activiteiten – ontwikkeling, aankoop, productie, commercialisering én levering tot in de keuken - in eigen handen zijn.

Van concept tot product

Voor de productontwikkeling staan 54 specialisten en een “brigade” van 15 chefs garant. Mensen met liefde voor het beroep, die innovatie koppelen aan culinaire traditie.
Voeding moet niet alleen lekker, maar ook evenwichtig zijn en aangepast aan de doelgroep waarvoor ze bestemd is, daar waakt een aantal voedingsdeskundigen over. Davigel is overigens al decennialang begaan met gezonde voeding, lang voordat het gemeengoed werd, en werkt hiervoor nauw samen met de Franse overheid.
Lekker en gezond eten produceren op grote schaal is de volgende uitdaging in het proces. Onze 3 eigen ateliers in Frankrijk werken voornamelijk met lokale Franse producten en zorgen voor plaatselijke tewerkstelling. Samen produceren ze jaarlijks meer dan 39.000 ton voedingswaren van hoge kwaliteit, die intensief gecontroleerd wordt door interne en externe kwaliteitsdiensten.
Deze verschillende schakels zijn erg goed op elkaar afgestemd. Zo sloegen onze mensen de handen in elkaar om het zout- en suikergehalte in de producten aanzienlijk te verminderen en de hoeveelheid en kwaliteit van de vetstoffen te optimaliseren, zonder aan het eetplezier te raken.
 

Onze waarden en aanbod

De geïntegreerde structuur van Davigel maakt dat we naast lekkere, kwalitatieve voeding ook regelmaat en betrouwbaarheid kunnen bieden, waarden die we niet alleen als producent verdedigen, maar ook als invoerder en verdeler. Wij weerhouden enkel de beste leveranciers, die we met regelmaat doorlichten. Duurzaamheid is minstens even belangrijk. Hiervoor ging Davigel overeenkomsten aan met organisaties als Bleu-Blanc-Coeur, WWF, MSC...
Het resultaat van al deze schakels en overeenkomsten is een lijvig aanbod van meer dan 1.500 producten die exclusief bedacht zijn voor de keukenprofessional. Van aperitiefhapje tot dessert, van onbewerkt tot afgewerkt product, van vaste waarde tot nieuwkomer (meer dan 120 nieuwe producten per jaar!),… Davigel heeft het allemaal.
De beleving en het plezier van lekker eten zijn voor ons cruciaal. Onze diëtisten staan voor jullie klaar om samen ook hier de nodige evenwichten te vinden.
Onze mooie groei zou nooit mogelijk geweest zijn zonder onze mensen, onze klanten, onze passie en onze uitdagingen voor morgen. Het zou ons ontzettend veel plezier doen om u, onze toekomstige klanten, te leren kennen.

www.davigel.be

Related articles

Partners