Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

Davigel Gepokt en gemazeld in uw cateringkeuken

"Davigel biedt onberispelijke kwaliteit, betrouwbaar advies en helpt u rendabel te werken"

“In het begin was Davigel een bedrijf dat handelde in diepvriesproducten, vandaar de ‘gel’ in de naam,” aldus Tom Desmet, Branch Manager Belgium. “Dat is echter historie: vandaag zijn we een internationaal opererend bedrijf gespecialiseerd in kwaliteitproducten voor horeca en catering, in alle segmenten. 36 % van de door ons aangeleverde producten is vers. En wat het diepvriesgedeelte betreft, bieden wij een kwaliteitsselectie die hoger ligt dan het gemiddelde”.

MOF

“Diepvries noem ik eigenlijk liever vriesvers. Davigel heeft drie productie-eenheden in Frank-rijk en daar worden alleen de allerbeste selecties gebruikt. Een aantal producten draagt een speciaal label ‘Terre et Mer’. Dat zijn producten die door MOF (Meilleur Ouvrier de France) Marc Foucher geselecteerd werden om hun uitzonderlijke kwaliteit. Marc is overigens niet in dienst bij Davigel, hij is onafhankelijk expert. Het gamma van Davigel is erg breed. Naast verse vis en vlees bieden wij bijvoorbeeld ook een grote selectie ambachtelijke Franse kazen aan. Niet alleen aan heel interessante prijzen voor cateraars, we kunnen ook exact vertellen van welke boerderij de kaas in kwestie afkomstig is. Daarnaast is er een grote keuze aan IGP-gelabelde producten, of Label Rouge, zoals de reuzengarnalen uit Madagascar. De vis van Davigel, diepvries of vers, komt van duurzame visvangst”. 
 

Van chef tot chef

“Omdat voedingsspecialisten vinden dat we vandaag best kleinere porties vlees en vis voorschotelen, heeft Davigel de portionering aangepast en zijn die dus ook beschikbaar. Heel interessant als je voor senioren werkt. Dat betekent minder overschot, minder afval en is dus beter voor milieu en foodcost. Onze producten hebben een hoog gebruiksgemak, maar ze laten de chef toch toe zich uit te leven: zo zijn onze visfilets ontschubd en ontgraat, maar kan de chef er verder alle richtingen mee uit. Ons gamma kan overigens best complementair zijn. Men hoeft de vertrouwde huisleverancier(s) niet de deur te wijzen. Weet wél dat wij met u meedenken: onze geschoolde chefs kennen voor de meeste problemen een oplossing. Bijna dagelijks komen zij met nieuwe recepten, van chef tot chef”. 

Niet duur

Is Davigel duur? “Toch niet, als je met alles rekening houdt. Als bij ons 10 kilo op een verpakking staat zit er ook 10 kilo in. Netto, zonder de beschermende ijsglazuurlaag. Op de verpakkingen staat alle noodzakelijke informatie inzake allergenen en nutritionele waarden. Reken daarbij het grote gebruiksgemak en het feit dat u veel minder afval produceert, dan zijn onze producten niet duurder dan andere.”

http://www.davigel.be

Related articles

Partners