Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

De producten van Davigel: Inspiratie als toegift

Inspiratie als toegift

“Evenementencatering is voor ons een heel belangrijk segment”, zegt Tom Desmet, branch manager bij Davigel. “De smaak van de consument verandert echter snel, de evenementencateraar moet daar vlot op kunnen inspelen, want routine is een grote vijand. Dus zijn wij voortdurend onderweg om de cateraars te helpen, suggesties te doen inzake interessante producten. Wij verkopen producten met inspiratie als gratis toegift”. “Daarom is het noodzakelijk dat wij de markt kennen, dat we weten hoe de cateraars werken, waaraan zij behoefte hebben. We moeten met hen meerekenen, want budgetten zijn in deze sector levensbelangrijk. De gast verwacht niet alleen lekker eten, maar  oogverblinding en totaalbeleving.” Look and feel, dus. Het budget voor een evenement omvat echter heel wat meer dan alleen maar foodcost. “Door de juiste suggesties te doen, helpen wij de cateringbedrijven om economisch te werken. Zo kan een ‘ready to serve’-product op het eerste zicht duurder lijken, maar omdat het beter voorbereid is, toch goedkoper uitkomen. De besparing inzake werkuren is meestal groter dan het prijsverschil op het basisproduct. Tegen de achtergrond van steeds kleinere budgetten is dit een belangrijk argument”.

Geïnspireerd door topchefs

Werken met voorbereide producten heeft nog een ander groot voordeel. Het vermindert de afvalstroom voor de cateraar. “Afval afvoeren kost veel geld, dus heb je er alle belang bij dat jouw productieproces zo weinig mogelijk afval veroorzaakt. Als je bijvoorbeeld werkt met onze ontschubde en graatvrije baarsfilet, of met gepareerde kwartelfilets, komt alleen datgene dat je nodig hebt jouw keukens binnen. Onze afgewerkte of semi-afgewerkte producten zijn bovendien steeds van onberispelijke kwaliteit. Ze zijn ontwikkeld door topchefs, ook uit België, en de productie gebeurt onder voortdurend toezicht van een Meilleur Ouvrier de France, een hogere kwalificatie als chef bestaat niet. Voor lokale, Belgische producten, zoals bijvoorbeeld kroketten van noordzeegarnalen, zijn het Belgische topchefs die  tekenen voor de authentiek Belgische receptuur”.

100 % kwaliteit en service

“Sedert meerdere jaren reeds is bij Davigel het vers en ultravers het belangrijkste segment”, gaat Tom Desmet verder, “Als onderdeel van een grote organisatie, kunnen we steeds dezelfde topkwaliteit bieden. Met onze eigen vrachtwagenvloot kunnen we snel en betrouwbaar leveren, met volledig respect voor de regels van de voedselveiligheid. Op dit vlak mag de chef op beide oren slapen. Onze culinaire adviseurs zijn er trouwens niet enkel om bestellingen op te nemen, zij luisteren en adviseren met als thema ‘wat kunnen we samen doen’”.

> www.davigel.be
 

Related articles

Partners