Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

Gault&Millau en BECAS slaan de handen in elkaar

Gault&Millau en Becas

Event catering heeft met recht en reden een fundamentele plaats binnen de Belgische gastronomie. Het combineert creativiteit en organisatietalent met culinaire hoogstandjes. In een veranderende wereld spelen eten, drinken en beleving steeds meer een belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Bovendien is het belangrijk om binnen de Belgische event catering deze trends en ontwikkelingen voor te blijven en kennis met elkaar te delen. En daarom slaat Gault&Millau de handen in elkaar met de nieuwe event catering vereniging BECAS.

​Wat is BECAS

BECAS; Belgian Event Caterer Association is een netwerk van kwaliteitbewuste en toonaangevende Belgische event cateraars. BECAS is opgericht met als doelstellingen het ondersteunen van haar leden in hoogwaardig en kwalitatief ondernemen, het bieden van een informeel platform voor het opdoen voor het opdoen van inspiratie, het uitwisselen van kennis en het delen van ervaring. Door haar leden te ondersteunen waarborgt en verbetert BECAS actief de kwaliteit en het imago van de Belgische event cateringbranche.
 
Event catering is in België geen sterk vertegenwoordigd onderdeel van de horecasector. BECAS is opgericht om deze sector op innovatieve en inspirationele wijze op de kaart te zetten. Daarnaast fungeert BECAS als kwaliteitslabel voor event cateraars en brengt BECAS op nationaal niveau event cateraars, leveranciers en sectorpartners met elkaar in contact. Netwerken en het delen van expertise en ervaringen is een van de belangrijkste doelen van deze vakvereniging.

BECAS in 2018

Evenementen: 
BECAS organiseert jaarlijks twee bijeenkomsten voor al haar leden. De bijeenkomsten worden gehost voor en door een van de cateraars of Committee of Related Branches. Het voornaamste doel van de bijeenkomsten is het delen van kennis en expertise door een ‘kijkje in de keuken’ te krijgen bij een van de cateraars. Bovendien zijn de bijeenkomsten de perfecte gelegenheid om te netwerken.
 
Leden: 
BECAS telt momenteel 16 founding members. Ambrosia Fijnkeuken, Atelier V, Belgocatering, Coeur Catering, Deldycke Traiteurs, Diner Privé, Foodsie, Fruy Catering, Gourmet Invent, Groep van Eyck, Hendrickx Feesten, J&M catering, The Cooking Catering, Traiteur Goosse, Kasteel van Zwijnaarde en Trimalchio.
 
Het BECAS DNA:
Professionele Belgische event cateraar;
Onderscheidend op het gebied van kwaliteit, authenticiteit, innovatie;
Hoogwaardige kwaliteit F&B, met of zonder eigen locatie(s);
Eigen productie, vanuit een eigen productiekeuken;
Toonaangevend binnen zijn/haar regio;
Fulltime bezig met catering en food;
Bestaat minimaal 3 jaar.
Committee of Related Branches:
Mise en Place Belgium, Ecolab, Horecafocus Group en Sligro België. Per drie cateraars kan één CoRB toetreden om de verhoudingen tussen eventcateraars en leveranciers in balans te houden.
 
Sector Partner: 
Gault&Millau
  
Bestuur:
Het bestuur komt vier keer per jaar samen, waarvan twee keer voorafgaand aan de evenementen. Steven Droogers (Mise en Place België) is oprichtingsvoorzitter. Samen met vier Belgische event cateraars, een vertegenwoordiger vanuit EPCAS – de Europese vereniging en vertegenwoordiging vanuit één van de initiatiefnemers Servicecenter 4Hospitality is het Bestuur van BECAS gevormd.
 
Bestuursleden:  
Steven Droogers – Mise en Place Belgium
Kurt Van den Broeck – Ambrosia Fijnkeuken
Ruben Robeyns – Atelier V
Wim De Bruyne – Coeur Catering
Xavier Fruy – Fruy Catering
Charles van Goch – EPCAS
Stephanie van Oorschot – Servicecenter 4Hospitality
 
Adviesraad:
De Adviesraad is een klankbord en ideeën generator voor het bestuur, met betrekking tot de voortgang van het netwerk. De adviesraad en het bestuur komen twee keer per jaar bij elkaar, voorafgaand aan de BECAS bijeenkomsten.
 
Leden:
Bart Vandendooren – Gourmet Invent
James Turcksin – Kasteel van Zwijnaarde
Jan Deldycke – Deldycke Traiteurs
Jan Jacobs – J&M Catering
Jan van Eyck – Groep Van Eyck
Jan Verhelle – Diner Privé
Jo Huyghebaert – Belgocatering

Related articles

Partners