Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

Gault&Millau Innovative Catering Concept of the Year

Het concept ‘Les Tables’ van J&M Catering toont in diverse opzichten dat creativiteit in bereiding en presentatie van gerechten de basis vormt van hun activiteiten. Met de ontwikkeling van dit innoverende concept hebben ze duidelijk de lat voor zichzelf en voor de sector hoog gelegd.

Met ‘Les Tables’ creëert J&M Catering een unieke beleving waarbij de elementen verbazing en verrassing voor emotionele momenten zorgen. Met veel gevoel voor timing worden de gasten in de zaal even uit hun comfortzone gehaald doordat ze bij aankomst enkel het frame van de gastentafels zien staan. Een hapje duidt erop dat ze toch wel degelijk verwacht worden en dat hopelijk de tafels wel zullen binnengedragen worden. Wat ook strak geregisseerd en gekruid met een klank- en lichtspel gebeurt. Op de tafels staan de borden met de gedresseerde voorgerechten zodat de gasten in één vloeiende beweging aan tafel gaan en meteen kunnen genieten van het voorgerecht. Waarna het hoofdgerecht op traditionele manier volgt. Het nagerecht kondigt men subtiel aan door de tafel vooraf met reinigende alcohol met vanillegeur schoon te maken. Vervolgens bereiden de chefs in Jackson Pollock-stijl het dessert op de tafels.

‘Les Tables’ is de synthese van sterke mise- en-scène, dramaturgie, live cooking en strakke regie zonder dat het geheel als overdreven theatraal overkomt. De beleving is authentiek omdat alle spelers in het gebeuren zich ten volle, met zichtbaar genoegen én waarachtig enthousiasme geven.

De realisatie van ‘Les Tables’ is wellicht het resultaat van talrijke intense brainstormsessies waar zowat iedereen in het bedrijf bij betrokken is geweest. In dat opzicht is deze Award voor het “Innovative Catering Concept of the Year” de verdienste van alle medewerkers. Zowel zij die bij de ontwikkeling ervan betrokken zijn geweest, als zij die bij de opvoering ervan hun rol vol overgave inhoud en vorm geven.

Related articles

Partners