Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

GBM

GBM, kleine onderneming waarop de crisis geen vat heeft

De keukens van Chu Dinant en Mont-Godinne, het Centre Hospitalier du Bois de l’Abbaye en het ziekenhuis Marie-Curie in Charleroi hebben, samen met nog enkele anderen, iets gemeen: zij dragen allemaal de stempel van GBM, een firma gevestigd in de industriezone van Awans nabij Luik.
 
CEO van deze florerende Waalse onderneming is Georges Bortels, geboren in Hasselt. Sinds kort staat zijn zoon Serge hem bij in het dagelijks management. De opvolging is verzekerd – dat is het minste wat je kunt zeggen.

Op de vraag: “Wat is uw grootste succes?”, antwoordt hij heel eenvoudig: “Op privévlak, 50 jaar huwelijksgeluk met mijn vrouw en mijn kinderen aan mijn zijde. Op zakelijk vlak viert onze onderneming haar 28-jarig bestaan. Vorig jaar behaalden we een omzet van 10,3 miljoen; initieel was dat 200.000 euro.”

Wat is het geheim van uw succes?

“Dat is eenvoudig. Wij luisteren naar de specifieke behoeften van elke klant en verdiepen ons daarin: aantal maaltijden, warm en/of koud, type activiteit – rusthuis, ziekenhuis of bedrijfskantine bijvoorbeeld. Wat ons bijzonder maakt, is dat werkelijk iedereen hier in staat is om naar de klant te luisteren. Vijf interieurarchitecten  helpen met het ontwerp van de keuken en/of de klantenzone, rekening houdend met de voorschriften van het FAVV en de HACCP-normen. Vervolgens werken wij een gedetailleerd voorstel uit met een implementatieplan dat rekening houdt met het verloop van het project en de geëigende materialen”. 

Hoe gaat het verder met de opvolging?

“Zodra de klant zijn bestelling plaatst, beginnen de werfleiders de nodige reserveringen te maken. Alles wat voor een goede werking vereist is, komt aan bod: lozingen, elektrische apparatuur, enz. Als we de klant zijn goedkeuring eenmaal hebben, beginnen wij met de uitvoering en opvolging van de technische plannen. Zij dienen ook als basis voor het latere onderhoud van de geïnstalleerde apparatuur.

GBM is een dynamisch bedrijf met 22 werknemers die maatwerk leveren gebaseerd op knowhow, tot grote tevredenheid van de klanten. Het levert technologisch geavanceerde apparatuur en de nieuwste innovaties op het gebied van maaltijddistributiesystemen, zowel warm opgediend als ontkoppeld bereid, genre Twinstar, de Multifresh-koelcel, de Unitray-trolley, de Streamcool en tal van ander materiaal voor professionals van collectieve en bedrijfskeukens, schoolrestaurants, hotels en restaurants. De onderneming kan een ISO 9001- en VCA-certificaat voorleggen, een van de strengste Europese normen inzake personeelsveiligheid. Onlangs werd GBM door Trends/Tendances bekroond met de titel ‘Gazelle 2016’ als een van de meest succesvolle ondernemingen in de provincie Luik. Sinds 2012 is het bedrijf lid van EUROCHEF SAS France, een internationaal label dat in 1999 is opgericht en momenteel 50 installateurs verspreid over Frankrijk, België en het Groothertogdom Luxemburg onder zijn hoede heeft.
 
www.gbm.be

Related articles

Partners