Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

Inspirerende workshops bij Hilux-Hillewaert

Inspirerende workshops bij Hilux-Hillewaert

Wanneer twee Vlaamse culinaire kleppers, Bartel Dewulf en Hannah Van Ongevalle, de handen in elkaar slaan voor een workshop mag men zich aan een unieke ervaring verwachten. Op 4 december 2018 presenteerde Hilux-Hillewaert de eerste in hun reeks van inspirerende workshops in The Motel te Knokke-Heist, de Private Design Location van mixologist Hannah Van Ongevalle.
 
Tekst Mylène Koppyn / Fotograaf Bart Tanghe

Let's blend

‘Lets’ Blend’ klonk de naam van deze workshop en dat is ook wat Hannah Van Ongevalle en Bart Dewulf letterlijk nemen. Hannah scheert nationaal en internationaal hoge toppen als mixologist. Samen met haar vader runt ze ook de out-of-the-box cocktailbar The Pharmacy en The Antique Shop in Knokke-Heist, een opleidingscentrum voor horecamedewerkers. Voor Hannah’s cocktails kan je sinds januari ook terecht in Antwerpen, waar de familie Van Ongevalle in Park Den Brandt een tweede zaak heeft neergepoot. Bartel Dewulf is chef-kok van de Rode Duivels, verzorgt tevens het gastronomische gedeelte bij RSC Anderlecht en is oprichter van Mijn Pop-Up Restaurant en van Belgocatering, waarvoor hij in 2015 de Ondernemersaward in ontvangst mocht nemen. Spreekt voor zich dat een samenwerking tussen deze twee die-hards voor een explosie aan smaaksensaties zorgt.

Grote demokeuken State-of-the-art demo keuken

De genodigden, horeca-professionals, werden ontvangen in een indrukwekkende demokeuken van Hilux-Hillewaert, gebouwd in een groot gedeelte van het pand The Motel naast –hoe kan het haast anders- een imposante bar. Dit kader is gerealiseerd met het oog op ontvangst van meer gastchefs in de toekomst en hen te laten koken én blenden met de cocktails van Hannah.
 
Kris Hillewaert in eigen persoon verwelkomde de gasten van de workshop, gevolgd door een inleiding door chef-kok Bartel Dewulf. In navolging van het WK voetbal lichtte hij graag het verloop op culinair vlak op het WK in Rusland toe, alsook zijn creatieve visie aangaande voeding voor topsporters met name zijn nieuwe aanpak bij RSC Anderlecht.

Basis van leuke workshops Spits afgebeten voor inspirerende workshops

Bartel Dewulf gelooft steevast in balans en variatie als hoekstenen voor een gezonde voeding. Met deze demonstratie bewees hij hoe er eenheid bereikt kan worden met eerlijke producten van topkwaliteit in combinatie met een fikse dosis creativiteit. Bijgestaan door collega chef-kok Louis Coysman werden er zes unieke gerechtjes gedemonstreerd en geproefd. Deze feestelijke bites worden ook gemaakt voor de spelers van de nationale ploeg. Drie uitgebalanceerde en bijpassende cocktails van Hannah Van Ongevalle maakten de smaaksensatie compleet.
 
Demonstratie door deze toppers bleek een hoogvlieger te zijn en Hilux-Hillewaert wenst op dit elan in 2019 verder te gaan. Naast kwalitatieve en creatieve uitrustingen voor keukens en bars zal Hilux-Hillewaert inspirerende workshops voor hun klanten aanbieden.
 
www.hilux-hillewaert.be

Related articles

Partners