Origin Quality Respect Creativity - Specerijen- en kruidenbedrijf Verstegen

Jun 28, 2016

Specerijen- en kruidenbedrijf Verstegen

Staan we wel eens stil bij de vraag hoe die heerlijke specerijen uit meestal exotische landen tot in onze keuken geraken? Marisa Herman licht als expert een tipje van de geurige sluier op.
 
Zwoele, aangenaam prikkelende geuren die herinneren aan vakantiedagen op Zanzibar komen ons bij Verstegen Spices & Sauces tegemoet. Marisa Herman kent dat gevoel. Ze is hier actief als Taste Advisor en creëert onder meer nieuwe kruidenmengelingen. Kortom, de ideale gesprekspartner.
 
Hoe gaan jullie tewerk bij de aankoop van al die specerijen?
 
Marisa Herman: “Verstegen heeft als familiebedrijf, dat al meer dan 125 jaar bestaat, bij het aankoopbeleid steeds bijzondere aandacht voor de origine. Vandaag is dat bijvoorbeeld in de koffie- en chocoladewereld een belangrijk thema. Verstegen heeft van bij zijn ontstaan  altijd gefocust op oorsprong en authenticiteit. We kopen onze specerijen alleen in streken waar ze in een natuurlijk habitat  groeien en gedijen. Daar krijgen ze in de beste omstandigheden hun specifieke eigenheid qua smaak en aroma. Dat is de beste waarborg voor absolute topkwaliteit.  Alleen zo kunnen we garanderen dat ze aan de hoge verwachtingen van onze klanten beantwoorden.”
 
Zijn er nog andere factoren die mee hun kwaliteitsniveau bepalen?
 
Marisa Herman: “Uiteraard heeft ook de manier van oogsten, selecteren, drogen en malen een impact op de kwaliteit. Onze witte muntok peper ondergaat bijvoorbeeld een positieve selectie waarbij enkel de beste peperbollen eruit gepikt worden. Verder ondergaat witte muntok ook een apart fermentatieprocedé waardoor de peper een markante en unieke smaak heeft. Maar ook respect voor mens, milieu, maatschappij en duurzaamheid bepalen mee de kwaliteit van onze bedrijfsstrategie wat trouwens voor ons de specifieke definitie is van  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
 
U bent actief als Manager Europe Catering maar u draagt ook de meer smakelijke én intrigerende titel Taste Advisor?
 
Marisa Herman: “Ja, ik verdiep me ook in het creëren van kruidenmengelingen zoals de fruit-  season- en cacaopeppers. Daarnaast is er ook een vernieuwende lijn gebaseerd op de authentieke Japanse gomasio met minder dan 10% zeezout en meer dan 10% geroosterde sesamzaadjes. Gomasio is een gezonder en smaakvoller alternatief voor keukenzout omdat het heel wat minder sodium bevat en rijk is aan onverzadigde vetzuren, mineralen en vitaminen. Zo is gomasio maniguette een topper. Naast zijn ontspannende en cholesterolverlagende werking is het vooral een heerlijke smaakbooster. Maniguette peper is ook bekend voor zijn opwekkend effect. In die zin werken we ook rond smart- en brainfood, rond ingrediënten die  ons welzijn, humeur, denk- en energieniveau mee bepalen.”
 
www.verstegen.be
 

More News

Gault&Millau Inspiration Talks op Tavola 2024

Mar 4, 2024

De jury heeft beslist: dit zijn de winnaars van de 12e Belgische AEHT Cornet Trophy

Jan 7, 2024

Belgian Event Caterer Association BECAS: Samen sterk

Dec 7, 2023

Our partners