Gault Millau

Gault Millau Grote Keuken

Organisaties

Gault&Millau lanceert project “Catering 2.0” met breder gezichtsveld

“Catering 2.0”

Het innoverende cateringproject 2.0 werd door Gault&Millau toegelicht tijdens een druk bijgewoonde voorstelling in de coulissen van het Lotto Park van RSC Anderlecht. Met het project Catering 2.0 breidt Gault&Millau dit jaar zijn gezichtsveld sterk uit: bij de cateringactiviteiten in de zorgsector, instellingen en bedrijfsrestaurants, wordt nu het boeiende en sterk evoluerende segment van eventcatering gevoegd.

Evolutie en integratie van Event Catering

Het magazine Grote Keuken/Grande Cuisine dat vier jaar geleden het licht zag, zal via de laatste aparte editie, die werd uitgegeven op 26 augustus bij RSC Anderlecht, evolueren naar een jaarlijkse gids. De eerste editie van deze gids is voorzien voor de lente van 2020 en nog dichter staan bij het Gault&Millau DNA. ‘Catering’ zat al als naam in de tweejaarlijkse Catering Awards die Gault&Millau in samenspraak met de beroepsverenigingen uitreikten.

Catering jaargids vanaf 2020

Met de publicatie van een jaargids in het voorjaar van 2020 krijgen de activiteiten van collectiviteitenkeukens en eventcateraars samen een passend forum. Interviews met sleutelfiguren en reportages over bedrijven uit die sector zullen in deze gids het belang en de impact ervan duiden. Tegelijkertijd kan de inhoud van deze gids inspirerend werken en tot nieuwe, dynamiserende initiatieven leiden. Daarnaast zal in deze gids extra aandacht gaan naar de winnaars van de “Gault&Millau Catering Awards” die zoals tijdens vorige edities zullen gekozen worden door een onafhankelijke jury rond de beroepsverenigingen VGRB, RCMB, VBVD, VVG, HFDV en FCCWB. Ook het luik  eventcatering wordt in de toekomst aan deze awards toegevoegd. Voor dat breder gezichtsveld en het toekennen van specifieke awards kan Gault&Millau rekenen op de expertise van de Belgian Event Cateraars Association of kortweg BECAS. Voorzitter Steven Droogers en stichtend lid Bart Vandendooren van BECAS gaven een korte uiteenzetting over het ontstaan en de doelstellingen van dit platform dat vorig jaar werd opgericht en sindsdien sterk aan momentum won.

Lancering magazine "special event catering" bij RSC Anderlecht

Bartel Dewulf, verantwoordelijke voor de eventcatering bij RSC Anderlecht, gaf een presentatie van het veelzijdig op beleving gefocuste cateringaanbod dat Paars-Wit tijdens wedstrijddagen aan zijn bezoekers aanbiedt. De genodigden konden daarna met een aantal van deze concepten kennis maken. Daarnaast waren een aantal eventcateraars en foodservice bedrijven present met een ruim geschakeerd assortiment aan creatieve en fraai gepresenteerde hapjes. Zo konden professionals uit de sector en media proeven van hoogstaande minigerechtjes van enkele huiscateraars bij Anderlecht: J&M Catering, Traiteur Paulus en Traiteur Leonard. De aanwezigen proefden verder van een aantal fel gesmaakte creaties van projectpartners Davigel, Bidfood, Vandemoortele, Lobster Fish en Rougié. Door de onverwachte tropische hitte vonden zowel de verfrissende waters van Chaudfontaine, de wijnen van Cinoco als de cocktails met Fever-Tree tonic zeer makkelijk hun bestemming.

Project Partners

  Meer informatie vindt u op www.gaultmillaucatering.be of via info@gmcateringawards.be.

Related articles

Partners